Leermiddel bekijken

Wereld om je heen
Anders
Eigenschappen:
Specifiek geschikt voor een digitaal schoolbord
Community:
Community Groep56
Datum:
10 januari 2012
Aantal keer bekeken:
Licentie:
Creative Commons Naamsvermelding

WNF-Rangeractie 2012

Samen los voor een groot Pandabos!

Landelijke basisscholenactie voor de reuzenpanda.

Het Wereld Natuur Fonds bestaat 50 jaar. En daarom voert de WNF-Rangerclub actie voor het dier uit ons logo, de reuzenpanda.
Laat ook uw school kennis maken met de prachtige panda. Bestel hiervoor het gratis lespakket via www.rangerclub.nl/lespakket.

De reuzenpanda

De reuzenpanda leeft in China in veel verschillende reservaten. En die grenzen vaak niet netjes aan elkaar. Soms worden ze zelfs gescheiden door wegen en spoorlijnen, waardoor panda's uit verschillende reservaten niet bij elkaar kunnen komen. Heel onhandig voor het maken en krijgen van nieuwe panda's. Het WNF doet al veel voor de panda, maar we willen meer. Dat de panda's weer van gebied naar gebied kunnen trekken. En dat hun leefgebied nog groter wordt. Daarom voeren we in 2012 actie voor de panda.

Gratis lesmateriaal

Het Wereld Natuur Fonds heeft lesmateriaal ontwikkeld, bestaande uit een informatieve PowerPoint presentatie, een introductiefilmpje en een digitale quiz over de reuzenpanda voor het digibord of de computer (met medewerking van astronaut en WNF-ambassadeur André Kuipers). Aansluitend kunnen de leerlingen aan de slag met werkbladen vol inhoudelijke en creatieve verwerkingsopdrachten. U ontvangt een docentenhandleiding, tips en handvatten voor actievoeren voor de reuzenpanda, een actieposter én tien TamTams voor in de klas.

Voor wie?

Het lesmateriaal is voor alle leerlingen van groep 4 t/m groep 8. Het materiaal past binnen het leerdomein Oriëntatie op jezelf en de wereld en richt zich op de natuurlijke leefomgeving van de reuzenpanda.

Afbeelding (JPEG)

Hupie_223.jpg

Afbeelding (JPEG) - 269.7 kB
Downloads: 275

Link naar een andere internetpagina.

Bekeken: 139 keer

Of download dit leermiddel als ZIP-bestand of als IMS Content Package (voor gebruik in een ELO).