Leermiddel bekijken

Licentie:
Creative Commons Naamsvermelding - Niet-commercieel - Gelijk delen

powerpointprentenboek De Kaboutermuts

Sla het boek op op je computer en sla het daarna op als voorstelling. Vertoon het aan de kleuters als voorstelling dan kunnen ze er niet in rommelen.
Er vliegt steeds iets in beeld na de gesproken tekst. Daarop klikken om naar de volgende dia te gaan.
Wil je er zelf iets in veranderen open het dan als presentatie.
Je kunt er ook heel makkelijk een knieboek van maken.

Print de dia’s uit en print daarna de tekst.
De tekst is er nu bij geleverd binnen dezelfde PowerPoint presentatie.
Als je de presentatie opent zie je onder elke dia de tekst.
Deze kan je op de volgende manier afdrukken:
Dat doe je door te kiezen: Bestand Afdrukken. (niet op het icoontje van de printer klikken!)
Je krijgt dan een dialoogvenster en helemaal rechtsonder kun je onder Afdrukken kiezen voor: Notitiepagina's en eventueel ook voor: Kleur, Grijswaarden of Puur zwart-wit
en druk de bij gevoegde tekst af, elke bladzijde krijgt dan een kleiner plaatje en de tekst.

Stop tekst en afbeelding in zichtmapjes. Dia 1 met erachter tekst dia 2 enz.
Doe de zichtmapjes in een multomap en zo kan je heel gemakkelijk de bladzijden naar achteren slaan en de tekst lezen terwijl de kleuters de afbeelding zien.

Op de dia’s zijn natuurlijk wel de animaties te zien waar in de voorstelling op geklikt moet worden. dat is niet leuk. Maak daarom eerst een kopie van de PowerPoint presentatie en gooi daar de animaties weg en print de dia’s

Alleen toegankelijk voor leden

U kunt dit leermiddel alleen downloaden als u lid bent van de community Voorschool, Pabo of een andere PO-community van de Digitale School.

Entree van Kennisnet

Hebt u een Entree-account?
Dan kunt u direct inloggen via Entree.

Powerpoint-presentatie

_de_kaboutermuts.ppt